Mer pendling

2010-02-01 08.35:
Tåget 8.09 från Kallhäll till Västerhaninge kom in först kl 8.32 i dag. När jag gick hemifrån fanns ingen förseningsinfo på SLs reseplanerare men på stationen berättar man om problem mellan Sundbyberg och Centralstation. Men det verkar som man fattat läget och inte vänder i Spånga åtminstonde. En medpassagerare berättar tåget var i tid till Kungsängen men hölls sedan där. Orsaken sägs vara signalfel mellan Sundbyberg och Centralstation.

08:53
Just nu står vi i Spånga och väntar på att få gå vidare mot Sundbyberg men det verkar ta lite tid att få undan tidigare tåg på sticken eller väbda dem.
I det här läget brukar också Banverket prioritera fjärrtågen så de kommer igenom.

09.06
Efter att precis lämnat Spånga så stannar tåget och backar sedan tillbaka till spånga station.
Det här kan bli hur roligt som helst och nu meddelar man att man i stället vänder i tåget här i Spånga, som vanligt med andra ord. TAXI!!!

09.39
Helt kört med taxioch bussarna som skulle ersätta består av en ledvagn. Den förslog inte långt kan man säga. Väntar dock på en droska som är i sumpan just nu.

09.50
Sitter nu i taxin med tre andra trötta själar som fick dela bulle med mig. Har jag tur blir jag vara 75 min sen till jobbet i dag.
Bra början på pendlarveckan kan man säga. Låt oss alla köpa vöxelkvastar åt Banverket.

18.26
Olyckshändelse ger stopp i trafiken mellan Stockholm C och Älvsjö och förseningar igen förstås. Nästa tåg som just nu utlovas på skärmarna är ca 10 min sent. Tur jag inte har en anslutning att passa och det är just nu ganska lugnt här i sumpan.

2010-02-02 07.57
I dag har man pga växelfel ställt in alla extra insatståg på pendeln. Resultatet är att de ordinarie tågen som går är överfulla betydligt tidigare än vanligt. Men ännu verkar de faktiskt gå i tid.
Det ser alltså ut som om nan kan komma till jobbet i tid i dag.