Varning för SushiNara i Täby C

SushiNara i gallerian i Täby C var verkligen en av de sämsta restauranger som jag ätit på som har haft mage att ta betalt som om de vore en riktig finkrog. Jag och den bättre hälften kom förbi när vi var och handlade i går och vi var rätt hungriga men hade inte hittat den riktiga restaurangdelen av Täby C. I stället tog vi trapporna upp till andra våningen och sushi lät precis som vår melodi.

På bilden ses pappaskarna som innehåller wok, varken gott eller trevligt.

När jag kom fram ändrade jag mig till Yakiniku i stället fast med några sushi-bitar som förrätt. Sambon beställde en kycklingwok som verkade trevlig. Det visade sig dock att det som serverades var förtillagat och nedkylt och sedan värmdes upp i en mikrovågsugn i en pappask som den sedan serverades att äta direkt ur. Som en ”chinese take-away i en dålig deckare från 70-talet”!

Att i det läget ta 70 kr för en rätt som smakade gammalt gummi, woken var oätlig, Yakinikun var ätlig men knappt mer. Sushibitarna till förrätt var det enda som var okay men de lagades i

nte där. I stället tog servitrisen telefonen och ringde och tio minuter senare kom en löpare springande med sushibitarna.

På deras skyltar kan man annars läsa:

  • exotiska maträtter
  • annorlunda och spännande matupplevelser
  • fettsnål och näringsrik mat
  • säsongens färska råvaror

Det fanns inget roligt, näringsrikt eller säsongens färska råvaror över detta, det var ren dynga som serverades med möjligt undantag för själva sushin. Den serverades i stället med sjögräs i plast.