Besviken

Jag är besviken på Midnattsloppet som i år har bestämt sig för att sätta ribban ganska högt och utesluta många motionärer. Det gör mig ledsen och jag lär dra tillbaka min anmälan till loppet eftersom kraven på tempo är för höga för att jag skall ha en chans att fullfölja loppet. Man säger själva att man har tagit till ordentligt på löptiden men det stämmer inte alls tycker jag.

På deras hemsida ser man att den långsammaste startgruppen (grupp 7 som jag själv skulle deltagit i) startar 22:40 och man måste ha passerat Fjällgatan innan 23:30 vilket är 7 km från start. Det ger att man måste ha ett snittempo på 7,14 min/km eller översatt behöver man klara milen på 71 minuter eller bättre.

Som första lopp hade jag en del fantasier om att klara det på 75 minuter, nu är jag inte riktigt där ännu men en realistisk uppskattning vore att jag kunde gå i mål på runt 85 minuter om man räknar med att man blir lite extra peppad. Det betyder dock att jag måste passera repet på Fjällgatan ganska precis en timme efter start, dvs tio minuter efter sista tid man måste ha utan att bli tvungen att bryta.

Jag kommer inte på en vecka kunna höja min löphastighet med 20% så jag får lägga ner det här. Det är jävligt trist men eftersom arrangörerna har lagt upp det på det här sättet finns det inga möjligheter att fullfölja och att springa 7 km för att bryta sedan känns bara otroligt tråkigt och då ger jag mig hellre ut i skogen och springer för mig själv i stället.

Ja det var ju bortkastade 340 kronor.